Home » Therapievormen

Hypnotherapie

Bij hypnotherapie wordt er contact gemaakt met jouw onderbewuste. De oorzaak van de dingen die zich op dit moment afspelen ligt vaak dieper. Door hypnotherapie in te zetten komen we dus bij die kern. Het mooie aan hypnose is dat je in een lichte trance komt en nog steeds 100% bewust bent van alles wat er gebeurd en alles wat we bespreken. Wanneer we weten wat er echt speelt kunnen we vanuit daar gaan werken aan een oplossing. Tijdens het consult zorg ik ervoor dat je je volledig kunt focussen op jezelf. Hierdoor krijg je de ruimte om te ontdekken wat er nu speelt en kun je leren om hiermee om te gaan. Jij als 'cliënt' zult merken dat je door het gesprek met je onderbewuste aan te gaan de oplossing wat voor jou werkt vanzelf naar boven komt. Dit alles gaat dan ook vanuit jouw eigen kracht. Het probleem wat ergens in het verleden is ontstaan kan zich zo op deze manier oplossen in het nu. 

Er zijn verschillende vormen van hypnotherapie:

  • Regressie: terug in de tijd
  • Reïncarnatie: terug naar een vorig leven
  • Ontspanningshypnose: volledig kunnen ontspannen

Zo zijn er nog een aantal vormen. Na de intake gaan we per consult kijken wat jij nodig hebt aan therapievorm.

Voice Dialogue

'Stel je eens voor dat je in een bus zit. Het is jouw bus en jij zit achter het stuur. Onderweg kom je verschillende situaties tegen, en dan kan het zo zijn dat een ander deel van jou op jouw schoot springt en het overneemt'. Ieder mens heeft minimaal 52 zelven en tijdens Voice Dialogue ga je dan ook met deze zelven (lees: jezelf) in gesprek. Op deze manier maak je kennis met de verschillende zelven die binnen in jou leven en dit is zeer verhelderend. Op deze manier kom je veel bewuster in het leven te staan. Voice Dialogue is ook een mooie therapievorm om je innerlijk kind te leren kennen. Het innerlijk kind draagt kracht en wijsheid om te overleven en het gekwetste kind draagt jouw innerlijke blokkades en beschermers die ontstaan zijn in het verleden. Door met deze zelven in gesprek te gaan wordt je er de baas over en springen ze dus niet meer op jouw schoot om het over te nemen. Voice Dialogue is een methodiek die ik heb geleerd bij Monique van der Klooster. Het is een methodiek die ik vaak inzet tijdens een consult. 

 

Creatieve therapie

Wanneer je het lastig vind om de dingen onder woorden te brengen is het mooi om dit met creativiteit op papier te zetten. In tekeningen zitten onwijs veel 'geheime' boodschappen verborgen vanuit het onderbewuste. Aan de hand van kleuren en symbolen die op de tekening staan kan ik uit de tekening halen wat er speelt. Bij kinderen is dit ontzettend handig om toe te passen! Door te tekenen komt er bij het kind zelf ook bewustwording. Doordat ze de tekening begrijpen, begrijpen ze ook wat er in hun binnen wereld speelt.

 

Visualisatie en plaatsankers

Ook werk ik veel met visualisaties, plaatsankers op de grond (ook in het lichaam) en zo zijn er nog wat andere technieken die ik kan toepassen. Vaak wordt de kracht van visualisaties nog onderschat. Terwijl visualisaties juist onwijs veel ondersteunen in 'prestatieverbetering' en het veranderen van jouw gemoedstoestand. Een visualisatie kan zijn om je terug in je kracht te zetten, je te beschermen tegen prikkels, of vlak voor een belangrijke toets/afspraak. Natuurlijk kunnen de visualisaties nog bij meerdere situaties worden ingezet. Dit zijn slechts wat voorbeelden. De plaatsankers waarmee ik werk komen vanuit de NLP. De plaatsankers kunnen ingezet worden op de grond wanneer een bepaalde situatie vanuit de 'meta'positie (waarnemende positie) zodat je letterlijk een situatie vanaf de bovenkant kunt bekijken, maar er kunnen ook (plaats)ankers in het lichaam worden geprogrammeerd. Dit zet ik wel eens in wanneer iemand bijvoorbeeld het gevoel van veiligheid mist in zijn/haar omgeving. Ook dit is slechts een voorbeeld en zijn er natuurlijk meerdere situaties waarin zo een anker geplaatst kan worden.

Wil jij extra info? Of wil jij een intake gesprek plannen? 

Bel/app dan naar +31623291186 of klik op het 'whatsapp' icoontje!