Home » Even voorstellen

Wie ben ik? Dit is een vraag die ik mezelf tweeëntwintig jaar lang gesteld heb. Antwoorden die diep binnenin mezelf verborgen zaten zijn naar boven gekomen. Ik ben hier voor een gedeelte zelf achter gekomen, maar ik heb ook heel lang ondersteuning hier bij gehad bij verschillende mensen. Het begon heel aards. Psycholoog na psycholoog tot dat ik het zat was. Waarom? Ik wist alles wat ze me zeiden al, er was geen connectie en ze brachten me op dat moment niet wat ik nodig had. Toen kwam ik bij een mevrouw terecht. Heel lief en zo puur. Ik mocht een vraag stellen voordat ik daar kwam en de vraag was als dat ik een tweeling zusje had. Bij deze mevrouw werd deze vraag beantwoord met een dikke ja. Dit verklaarde gelijk waarom ik me altijd zo eenzaam voelde. Vanuit deze kennis ben ik doorgegaan. Deze lieve mevrouw heeft me het grootste gedeelte van het pad wat ik bewandeld heb ondersteund. Van persoonlijke boodschappen via automatisch schrift tot healing. Tot op de dag van vandaag voelt ze nog steeds als mijn gids in het hier en nu. Ik weet na tweeëntwintig jaar nu ook dat ik een kind van het licht ben en dat ben jij ook. Dat mag je nog gaan ontdekken of misschien weet je dat zelfs al. Heerlijk gevoel he? Wetende dat je altijd beschermd wordt en dat alles wat je mee maakt eigenlijk bedoeld is om je juist verder op weg te helpen. Dit zijn een paar antwoorden die ik gekregen heb, maar het zijn er zoveel meer. Zoveel antwoorden, inzichten en wijsheden die ik nu met jou mag gaan delen. Ik heb er zin in! Jij ook? 

 

Mijn naam is Myrthe Pellemans. Ik ben geboren in Weert en ik heb het grootste gedeelte van mijn leven in Nederweert gewoond. Ik kom uit een gezin met twee lieve ouders en een lief broertje. Ook hier hebben we onze nodige obstakels overwonnen. Ik ben namelijk nooit een makkelijke geweest en als je dacht dat het niet erger kon? Kwam er altijd wel weer iets wat het ergste kon overtreffen. Seksueel misbruik, pesterijen, gedachtes over zelfmoord, automutilatie, depressie, burn-out. Er was altijd iets. Hierdoor was het ook altijd 'Myrthe dit, Myrthe dat'. Tot dat ik dit zat was. Toen ben ik gevlucht naar Utrecht Overvecht. Hier heb ik het een halfjaar volgehouden en daarna ben ik gevlucht naar Amsterdam West. De reden waarom ik het 'gevlucht' noem? Omdat het ook echt een vlucht voor me was. Ik wou weglopen van de realiteit en ik kwam er al snel achter dat dit niet werkt. Door dat ik wou vluchten voor alles kwam drank gebruik, drugs gebruik en kwam ik alwéér in aanraking met de verkeerde mensen. Ja alwéér. Ik kreeg genoeg signalen door, maar ik was te koppig om naar ze te luisteren en deed mijn eigen ding. De lessen werden harder en harder. En met mij? Het ging slechter en slechter. Niets nieuws voor de meeste. Voor mij ook niet meer. Na de nodige probleempjes gingen mijn ogen weer open en heb ik in overleg met mijn ouders besloten om weer thuis te gaan wonen. Ik werkte destijds nog bij de KPN klantenservice in Amsterdam. Top werk, geweldige collega's, maar toen ik eenmaal thuis woonde kreeg ik weer een terugval en heb ik besloten te stoppen daar. Het grappige is nog dat ik het wou blijven door pushen terwijl ik aan alles merkte dat ik rust moest nemen, maar weet je wat mijn gidsen dachten? Ze luistert niet: laten we haar van de scooter afgooien. Toen heb ik een scooter ongeluk gekregen en door dat akkefietje zijn mijn ogen echt open gegaan. Ondanks dat mijn ogen dit keer echt open waren had ik op dat moment nog steeds mensen in mijn leven die 'toxic' voor me waren. Hierdoor kreeg ik bij mijn nieuwe baan destijds alwéér een terugval. Alles bleef zich maar opstapelen en ja; ook ik zag door de bomen het bos niet meer. Dit is in een notendop hoe het altijd is gelopen en geloof me ik ben een open boek. Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje. 

 

Wat ik hiermee wil laten zien is dat je nooit alleen bent. Het is niet erg om ondersteuning te vragen wanneer ook jij door de bomen het bos eventjes niet meer ziet. Ik ben hier voor jou, om je te ondersteunen. Dit doe ik met alle liefde en licht wat ik jou kan geven. Je bent sterk, you got this.