Home » Blog » #Fail: en waarom dit helemaal niet erg is!

#Fail: en waarom dit helemaal niet erg is!

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 09:55

#FAIL, de titel spreekt al voor zich. Dat de dingen voor mij ook wel eens mis gaan is in dan ook heel erg duidelijk. Een paar jaar geleden zou ik meteen opgeven. Wat ben ik blij dat die tijd voorbij is!

 

Waarom #FAIL?

Ik gebruik #FAIL om iets duidelijk te maken. Ik wil duidelijk maken dat falen niet erg is. Dat je je er niet voor hoeft te schamen. Dat het allemaal goed is en je ook die momenten mag omarmen. Vaak wordt er een hele negatieve lading aan gegeven. Een lading dat het fout is en het niet mag. Vergeet niet dat je mens bent en dat je hier bent om te leren. Fouten maken is al lastig wanneer je nog lerende bent. Want dan wordt het al snel een les. Klinkt logisch toch? Dus STOP met jezelf die straf op te leggen. Start met leren.

 

Welke dingen zijn er misgegaan?

Toen ik net in de startfase zat van mijn praktijk dacht ik het wel even te gaan rocken. Ik had geen andere baan nodig. Dit ging mij lukken. En daar krabbelde ik snel van terug. De klanten kwamen niet, ik had geen idee hoe ik het moest aanpakken om de juiste content te maken of om de juiste doelgroep te bereiken. Het leven van een ondernemer gaat niet altijd over rozen. Al lijkt het soms wel zo als je alle leuke kiekjes op social media ziet. Het is hard werken. Je stopt bloed, zweet en tranen in je bedrijf. Dit uiteindelijk wel voor het hoogste goed! Want je wilt natuurlijk jouw kennis en wijsheid delen. Maar ook jouw expertise laten zien. Na een tijdje is dit gelukt. Begin ik er steeds meer mijn draai in te vinden. En dan komt het volgende. Ik kreeg een paar maanden geleden een ingeving om een workshop te geven over intuïtief tekenen. Dit zou een super leuke, creatieve middag worden! Ik had het al helemaal uitgedacht en uitgeschreven. Vervolgens heb ik het online gezet. Ik was zo trots op mezelf, en ik dacht; kom maar op! En ja hoor: de twee weken waren voorbij en ik had nog steeds 0 aanmeldingen. Natuurlijk was dit niet leuk, maar dit was voor mij het besef dat ik de dingen weer moest herzien en anders moest gaan aanpakken. Voor mij was dit dus een #FAIL momentje. Alleen heb ik dit om kunnen buigen naar iets positiefs. Wat voor mij nog een #FAIL momentje was, is dat toen ik de win actie online heb gezet iedereen het wel leuk heeft geliked, maar er waren geen deelnemers. Dus er viel niets weg te geven. Dit zijn toch wel dingen waar je niet alleen als ondernemer, maar ook als mens over gaat nadenken. Gedachten die door mijn hoofd heen gegaan zijn: 'wat doe ik fout?', ik ben een mislukking', 'ik kan ook niets'. Grappig genoeg heeft het hier niets mee te maken. Het is gewoon de tijd nog niet. Ik doe niets fout. Ik ben geen mislukking. Ik kan meer dan ik zelf denk. Dit is iets wat ik nu iedere keer in gedachten hou.

Je #Fail momentjes ombuigen, hoe doe je dat?

Ah joh! Dat is niet zo lastig zou je zeggen. Maar vaak genoeg gebeurd het dat het fijne stemmetje van het ego de dingen weer overneemt. Wanneer dit weer eens gebeurd wil ik jou vragen om te gaan voelen. Je hebt de bevestiging van jouw ego niet nodig. Jouw gevoel weet al en zal je de weg wijzen. Om het om te buigen heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo gezegd, zo gedaan! Leuk om hier eens mee aan de slag te gaan en dit dan ook daadwerkelijk mee te gaan nemen. Als jij er klaar voor bent, ben ik dat ook!

 

Tips voor van #Fail naar #WOW te gaan::

  • Als eerst mag je jezelf bewust worden van wat er op dat moment gebeurd en wat er in jouw lichaam gebeurd. Schrijf dit iedere keer maar eens op. Door het opschrijven word je je hier bewust van. 
  • Wanneer je deze momenten opgeschreven hebt mag je meteen 3 positieve gedachten over jou zelf en de situatie erbij zetten. Zoals je in mijn vorige blogpost hebt gelezen trek je alles wat je zegt, denkt of doet aan! Ook dit. De magie van het ombuigen en veranderen van deze momenten ligt in jouw handen.
  • Plak memo's op je spiegel waar je drie positieve dingen over jezelf opschrijft die te maken hebben met desbetreffende situatie en zeg ze iedere ochtend drie keer tegen jezelf. Voel dat het zo is! 
  • Herschrijf de situatie! Gebruik hier alleen maar positief taalgebruik. Voel het. Visualiseer het. En de volgende keer zal al heel anders verlopen.

 

'Vertrouw op de magische kracht van situaties ombuigen en kijk maar eens waar het je heen brengt'.

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.