Home » Blog » Hoe breng je de rust terug in je leven?

Hoe breng je de rust terug in je leven?

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 10:55

Waarom heeft de mens altijd haast?

Mooie vraag hé! Dit is iets wat ik mijzelf heel erg lang afgevraagd heb. Het antwoord is eigenlijk heel erg simpel: we denken tijd tekort te hebben en willen niets missen. We schieten van het een naar het ander. Je werkt tot 14:00u en daarna moet je nog snel naar een afspraak die je om 15:00u hebt. Je moet daarna nog boodschappen doen want de koelkast is leeg. Daarna wil je je huis nog poetsen. Maar het moet allemaal in vogelvlucht want anders heb je tijd tekort. STOP! Ik ga je nu afremmen. Ik ga je even stil laten staan. Ik wil je uit die vogelvlucht modus halen en laten voelen. Voel maar eens de energie om je heen. Sluit je ogen. Sta stevig. Neem de stilte in je op. Kom tot rust. Je hebt genoeg gerend. Tijd voor een adempauze. 

 

Ben jij je hier bewust van?

Als je dit nu zo aan het lezen bent: klinkt dit dan bekend in je oren? Ben jij je bewust van het feit dat ook jij dit wel eens doet. Misschien is het voor sommige zelfs wel een dagelijkse routine. Wanneer jij dagelijks al moeite hebt om eens stil te staan; kan ik mij voorstellen dat de bewustwording hiervan nog niet zo sterk is binnen gekomen. Wel kan het zo zijn dat het ergens in je achterhoofd aan het zeuren is. Zo iets van: 'HALLO ik zit hier ook nog'. Het is misschien lastig hier naar te luistern, maar wel belangrijk dat je dit doet. Belangrijk voor o.a. je mentale gesteldheid, je lichamelijke gesteldheid, maar ook je energetische gesteldheid. Ik wil je nu iets vragen. Ik wil je vragen een schriftje en een pen te pakken. Schrijf eens op de momenten dat jij haast ervaart. Dit mag in steekwoorden. Waaneer je het opgeschreven hebt wil ik je vragen je ogen te sluiten en de situatie die je opgeschreven hebt voor de geest te halen. Misschien zie je iets. Misschien voel je iets. Alles is goed. Focus je maar eens op het beeld en gevoel wat je krijgt. Wanneer je voelt dat het klaar is mag je je ogen weer open doen. Wat gebeurde er in je lichaam? Waar voelde je het? Was het een fijn gevoel? Voelde het vervelend? Dit is wat ik bewustwording noem, mooi mens. 

Hoe creëer je rust?

Simpel! Al zul je misschien denken: ja dááág Myrthe! Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik kan je een ding vertellen en dat is dat het echt zo simpel is. Ik ga je nu uitleggen hoe je dit dan kunt doen. Het heeft allemaal te maken met planning, focus en mindset. Tijd is een stroom; net als het leven. We hechten veel waarde aan tijd en daar gaat het vaak mis. Ik wil je meenemen in een challenge! Een challenge genaamd 'gewenning'. Voor deze challenge is doorzettingsvermogen een vereiste! Ieder mens heeft dit in zich, dus: jij ook! Breng zelf de rust terug in je leven en je zult de kracht van het hier en nu mogen ervaren. Het stappenplan wat je hier rechts langs de tekst ziet staan is belangrijk om aan te houden. Ik geloof in je dat jou dit gaat lukken! 

De kracht van het NU.

Nu er weer een stukje bewustwording is gebracht vind ik het belangrijk om door te pakken op de kracht van het NU. Want in het NU leven is zo ontzettend belangrijk. Het is makkelijk als ik zeg: 'je leeft in het NU door het gewoon te doen'. Ook dit is zo makkelijk. Maar eerst mag je aan de slag gaan om jezelf uit te dagen om de challenge die je hier rechts ziet ook daadwerkelijk te gaan doen. De voordelen van in het NU te leven zijn er veel. Je bent minder snel moe, je hoofd is minder vol, je hebt al het vertrouwen dat de dingen gaan zoals ze gaan, maar ook dat de dingen weer goed komen. Word je bewust van wat er in jezelf speelt. Leef met de dag. Maak je geen zorgen om de tijd of dat je dingen misloopt. Want alles is al voor jou geregeld. Er wordt voor jou gezorgd. Maak jezelf vrij van het constante denken. Gun jezelf de rust die je verdiend. Wanneer je dit lukt, en je hebt de finish bereikt mag jij ontzettend trots op jezelf zijn! Stap voor stap. Iedere dag weer een beetje meer. 

 

'Wanneer je denkt dat je alles moet doen en tijd tekort hebt. Wanneer je denkt dat je niets mag missen en jezelf er weer voor wilt straffen als dit wel gebeurd. Sluit je ogen en voel. En je zult aan alles binnen in jezelf merken dat het oké is'.

 

*Wil je deze afbeelding voor eigen gebruik en als reminder? Mail dan naar skyecoachingenhealing@outlook.com en ik zal de afbeelding naar je mailen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.