Home » Blog » Hoofd vs Hart

Hoofd vs Hart

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 17:41

Hoofd vs Hart. Als ik voor mezelf spreek kan dit best nog een behoorlijk pittige strijd zijn soms. Het heeft dan ook heel wat jaartjes geduurd voordat ik hier eindelijk naar kon gaan luisteren. Het heeft ook heel wat jaartjes geduurd voordat deze twee bij mij in balans begonnen te komen. Een simpel voorbeeld is toen dat ik iets heel erg graag wou. Ik voelde de dankbaarheid, het geluk en de kracht door heel mijn lichaam stromen. Mijn hart, of te wel, mijn gevoel wou dit echt. Op het moment dat het zover was kwam mijn hoofd, of te wel, mijn ego om de hoek kijken. Hoe snel ik voelde dat ik dit kon en ik dit ging rocken kwam mijn ego weer roet in het eten gooien. Dingen zoals: je kan dit niet, je bent te dom, niemand gaat dit leuk vinden en zo kan ik nog best wel een poosje doorgaan. Keer op keer op keer gebeurde dit. Ik was het zat. Ik werd er steeds meer onzeker door.

 

Wat heeft het luisteren naar mijn Ego mij nu echt gebracht? 

Goeie vraag Myrthe! Uiteindelijk heeft het luisteren naar mijn Ego alleen maa ellende gebracht. Wel ellende, waar ik achteraf van heb kunnen en mogen leren. Maar het hield me steeds verder weg van mijn einddoel. En niet alleen van mijn einddoel. Het heeft mij ook heel wat jaren geleden met mijn benen op het verkeerde pad gezet. En natuurlijk van deze dingen leren we en sommige dingen moeten we zelfs meemaken en doorlopen om als persoon te groeien en aan onze zielsmissie te voldoen. Maa ik kan je vertellen dat het niet altijd makkelijk was. 

 

Wat heeft het luisteren naar mijn Gevoel mij nu echt gebracht?

Dit is natuurlijk veel leuker om te vertellen. Want sinds ik ben gaan luisteren naar mijn gevoel zijn er heel veel nieuwe deuren voor mij open gegaan. Nieuwe kansen lagen voor het oprapen. De ene naar de andere kwam. Natuurlijk gebeurde het nog wel eens dat ik DACHT de juiste keus te maken, en wat dan naderhand helemaal niet zo bleek te zijn, maar ook daar heb ik weer van mogen leren. Want tegenwoordig denk ik niet meer. Ik voel en ik weet. En dit heeft mij nog dichter tot mijzelf gebracht. Het heeft mij de lichtpuntjes in mijn leven gebracht die altijd ver weg waren. Het heeft mij gelijkgestemde in mijn leven gebracht waarvan ik dacht dat ik deze nooit zou tegen komen. Het is een tijd van liefde, vreugde en blijdschap en wat ben ik blij. 

 

Los van dit heb ik ook nog mijn nodige obstakels te overwinnen en gebeuren er soms nog dingen die ik niet leuk vind. Maar met een open blik en goed ingetuned op mijn gevoel weet ik mijzelf hier wel uit te halen. En dit is iets wat ik jullie allen dan ook mee wil geven.

 

Maar hoe doe je dit nou? 

Dit is de volgende stap. Het lijkt heel ver weg en ontzettend lastig. Dit is het grappig genoeg helemaal niet. Ga maar eens consequent aan de slag met het volgende:

  • Iedere keer wanneer er een belemmerende gedachten van jouw ego komt, gedachten als: ik kan het niet, ze vinden mij stom, ik ben niet goed genoeg etc. Buig je deze om met drie positieve gedachten over jezelf. Hiermee zijn we er nog niet! Iedere keer wanneer je dit doet VOEL je dat het dan ook daadwerkelijk echt zo is. Adem in: al het positieve, en adem uit: al het negatieve.
  • Er gaat ook een moment komen dat je in een situatie komt waarin je voelt dat ook daadwerkelijk iets niet klopt. Jouw gevoel liegt NOOIT. Het is je Ego dat jou anders wilt laten denken, in plaats van wilt laten voelen. Wanneer dit gebeurd kun je al heel makkelijk tegen jezelf zeggen: ik vertrouw op de innerlijke leiding die ik krijg. En laat dan al het andere los.

 

Dit zijn twee kleine oefeningen van de velen die nog kunnen volgen. Ik ben benieuwd wat deze met jou zullen doen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.