Home » Blog » Volle Maan en Maansverduistering 5 juli 2020

Volle Maan en Maansverduistering 5 juli 2020

Gepubliceerd op 4 juli 2020 om 12:37

Morgen is het 5 juli 2020 en is het dus Volle Maan. De Volle Maan van 5 juli staat in het teken van Steenbok. De zon die er recht tegenover staat, staat in het teken van Kreeft. Tijdens deze Volle Maan worden de extra uitgelichte thema’s nog een keer extra versterkt door de gedeeltelijke Maansverduistering die ook deze dag plaats vindt. De Maansverduistering is alleen in het begin van de eclips te zien. Dit is ’s ochtends van 5:05u tot 7:56u. Maar wat houdt dit nu precies in?

Deze Volle Maan kun je emoties intenser ervaren. Ook kun je deze periode veel gaan nadenken over de beslissingen die jij wilt gaan maken. Wat zijn de mogelijkheden en hoe kun je verder groeien? Ben ik gelukkig waar ik nu ben? Of wil ik toch weer een andere richting op gaan? Een Maansverduistering betekend vrijwel altijd een keerpunt. Dus zet je dan ook je intenties op papier en kijk eens waar je heen wilt gaan.

 

De heerser van Steenbok, Saturnus, staat door zijn retrogadegang weer terug in zijn eigen teken Steenbok. De planeet beweegt zich dichter naar Pluto, waardoor de Pluto/Saturnus-samenstant van 12 januari weer geactiveerd wordt. Jupiter staat nu dicht bij Pluto en samen met Saturnus hebben deze drie het hele jaar 2020 al veel invloed. Hoe merk je dit nu? Je merkt dit doordat je doelbewust veel wilt veranderen voor JOUW toekomst. Door de invloed van Uranus kun je al snel nieuwe ideeën en ingevingen krijgen voor de nieuwe richting die jij op wilt gaan. Tijdens deze Volle Maan kun je verschillende dingen merken. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben dat je onrustig slaapt, vermoeid bent, je griepachtig voelen, hoofdpijn, hartkloppingen, duizeligheid, erg emotioneel zijn en zo kan ik nog even doorgaan. Hoe dit komt? Door de steeds hogere energietrilling van de aarde. Het bewustzijn van iedereen is aan het veranderen. Dit is dan ook erg goed merkbaar.

 

Met de maan in Steenbok wil je het liefste veiligheid in jouw leven gaan creeëren en je gaan richten op je carrière. In Steenbok staat de maan niet sterk, want ook hoor de maan bij het tegenoverliggende teken, namelijk: Kreeft. Als we het over de Steenbok hebben neemt de Steenbok liever afstand van emoties en richt zich liever op serieuze aardse zaken. De Zon in Kreeft staat erg sterk voor het moederlijke, huiselijke en zorgzame gevoel. Het kan zo zijn dat je je erg verantwoordelijk voelt, je werkt hard, maar bent daardoor ook meer afwezig. Nu is dan de geschikte tijd om balans tussen werk en privé te krijgen, maar wel erg belangrijk dat je je eigen behoeftes niet uit het oog verliest! 

 

Zoals hierboven benoemd vind er dus tijdens deze Volle Maan ook nog een gedeeltelijke Maansverduistering plaats in de ochtend. Door deze gedeeltelijke Maansverduistering kun je je somber voelen, je kunt emoties intenser voelen en pijn die je heel ver weg hebt gestopt kan weer naar boven komen. Ook kun je een sterke drang krijgen/voelen om iets te willen veranderen. Ga hier bewust mee om en hou je er ook even mee bezig. Zo kan het weer losgelaten worden en ben jij na deze Volle Maan en Maansverduistering weer klaar voor het nieuwe wat er komen gaat. 

 

Tijdens deze Volle Maan kunnen er een hoop vernieuwende ideeën in je opkomen. Misschien voel je een drang om andere hiermee te helpen, of vind je een drang voor het creëren van werk en/of nieuwe inkomstenbronnen. Of wil je misschien juist aan de slag gaan met je creativiteit en je mediamieke gaven? Door Uranus kun je hier nieuwe ideeën over krijgen, en hier kun je ook nog eens erg enthousiast van worden! Zwarte Maan Lilith speelt tijdens deze Volle Maan ook nog een belangrijke rol. Voornamelijk dan ook bij de schaduwkanten. Jouw unieke manier van Zijn, jouw ideeën, maar ook producten en/of diensten kunnen bij andere jaloezie opwekken. Iemand kan jou willen dwarsliggen en dit ook met boosheid naar jou uiten of zelfs een strijd met je aangaan. Hoe ga je hier mee om? Wanneer dit gebeurd probeer dan sterk in je schoenen te blijven staan en te handelen vanuit licht en liefde, maar toch je zegje te doen! Niet alleen op hiervoor beschreven manier kunnen er conflicten ontstaan, maar er kan ook nog een innerlijk conflict ontstaan in het diepste van jezelf. Stort je je teveel op je werk en vergeet je aandacht te besteden aan de mensen om je heen? Komen er schuldgevoelens naar de voorgrond, of krijg je het gevoel niet goed genoeg te zijn? Dit kan Lilith deze keer allemaal bij je oproepen en dit kan je dan weer belemmeren in het realiseren van je dromen waar deze Volle Maan ook weer voor staat. DURF dit alles achter je te laten en DURF hier met een heldere blik naar te kijken zodat je dit dus ook echt kunt afsluiten. Vertrouw op je intuïtie en je hogere leiding. Ze zullen je beschermen en ze zullen je de weg wijzen.

 

Deze Volle Maan spelen Mercurius en Mars ook nog een rol. Mercurius staat in het gevoelige teken Kreeft en maakt een vierkant met Mars in zijn eigen teken, namelijk: Ram. Ook dit kan voor conflict zorgen. De energie die hier vanaf komt kan explosief voelen en je kunt daardoor dus gemakkelijk ongeduldig worden, geïrriteerd zijn of een kort lontje hebben. Er kunnen hierdoor bijvoorbeeld ruzies ontstaan met zakenpartners, maar ook met je naasten. Je kunt een machtsstrijd ervaren en besluiten dat je niet over je heen laat lopen. Weggestopte gevoelens kunnen ook op een hele explosieve manier naar buiten komen. Alsof een bom ontploft. Ga ook hier bewust mee om. En neem even je rust wanneer je dit voelt aankomen. 

 

De Volle Maan en Maansverduistering is een pittige energie. Neem goed je rust, drink voldoende water, ga lekker de natuur in of schrijven en doe morgen met deze Volle Maan een heerlijk Volle Maan ritueel. Steek lekker een wierookte aan, wat kaarsjes, zet muziek op waar je zen van wordt en zo kun je deze periode afsluiten en je weer klaarstomen voor een nieuwe! Voor de mensen die edelstenen hebben? Vergeet ze niet op je vensterbank, balkon of lekker buiten in de tuin te leggen. Zo kunnen ze zich weer opladen. 

 

Met licht en liefde,

Myrthe

 

*De info heb ik van meerdere bronnen en ik heb er mijn eigen draai aan gegeven met zelf geschreven passend advies! 

**Afbeelding is van Pinterest: https://nl.pinterest.com/pin/94505292170160825/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.